Oh, dar frumusețea nu e tot!

Bună, bună, bună!!!!
E vineeeeeeri!!
Probabil, citind titlul, v-ați aștepta să discut despre frumusețea mea (incomparabilă, inconfundabilă și.. invizibilă) și despre celălalte calități ale mele, care sunt: ..multe! Sunt.. multe! Sincer! Chiar sunt! Nu sunt vreo falsă!
În fine! Puteam să mă laud, evident! Dar eu nu și nu, modestia întruchipată! ..Așa că o să pălăvrăgesc despre.. ce pot!
Pe când eram eu mai mică, îmi imaginam că numai fiind frumos, ai lumea la picioare… apoi am văzut că Trump e președinte și mi-a distrus întreaga teorie! Glumeeesc! ..apoi am crescut și mi-am dat seama, vorba lui El Nino, „că degeaba ești frumos, dacă înăuntru putrezești”.
Să facem analiza pe text?!
Păi, treaba-i simplă!
Poți să fii ăl mai frumos din univers, dacă nu ai caracter -ești egal cu 0.
Ah, da! Lumea se va uita la tine și va admira aspectul, dar nimeni nu va iubi conținutul.
Și probabil am fost cam repezită numind aspectul fizic plăcut- frumusețe. Poți spune cel mult că arăți bine, dar om frumos te numești doar atunci când.. ești om!!!
Ești frumos atunci când spui „mulțumesc”, atunci când ai bun simț sau atunci când încerci să-i faci pe ceilalți să râdă.
Nu sunt ipocrită să spun că frumusețea fizică mi-e indiferentă, dar dacă arăți bine si asta te face să crezi că ești superior, atunci mai bine.. te caut eu!!..

Reclame

9 gânduri despre „Oh, dar frumusețea nu e tot!”

 1. De obicei nu exista o frumusete exterioara, care sa nu vina din interior, ca o iluminare a chipului, chiar si, sau mai bine zis in mod special de naivitate, ce poarta in sine aceasta frumusete oferita de curatenia sufleteasca ce se reflecta pe chipul celui lipsit de rafinamentul pe care-l poseda unul cultivat, dar care este la rindul sau asemeni unui cristal neslrfuit inca…

  Apreciat de 1 persoană

  1. Fericirea e relativă. Pentru mine, e fericire atunci când realizezi că viața e cel mai mare dar, că niciun moment nu se va mai repeta și că nu există alt tu. Atunci începi să valorifici fiecare clipă. Atunci începe fericirea.

   Apreciat de 1 persoană

   1. As zice mai degraba ca inocenta, ba chiar ignoranta este mai degraba o virsta a fericirii, decit maturitatea, constientizarea vietii si importantei timpului, care ramine la sfirsit singurul adversar al omului. Copii sint cu adevarat fericiti. Ca si neghiobii! „Fericiti cei saraci cu Duhul…” Sa nu intelegi marile tragedii ale vietii si sa treci ca o gasca prin valurile vietii, este si asta o forma de fericier. Si une chiar de invidiat….

    Apreciat de 1 persoană

   2. Desigur. totul depinde de nivelul aspiratiilor noastre, daca iti vei dori Luna de pe Cer si nu te va multumi nimic din tot ce este pe Pamint, nu-ti vei afla fericirea niciodata. Stoicii au ales o astfel de stare de fericire pe care Crestinismul a imprumutat-o de la ei, sa te multumesti cu putin, sa iti fixezi un nivel modest al vietii, fara sa ai aspiratii exagerate, este cea mai usoara forma de-a descoperi fericire, altfel iti vei cheltui viata in van „desertaciunea desartaciunilor, totul este desertaciune si vanare de vant…” cum spunea Ecclesiastul, fost Rege in Ierusalim….

    Apreciat de 1 persoană

    1. Într-adevăr, așteptările ucid fericirea, mai ales cele pe care le avem de la cei din jurul nostru. Pe de altă parte, îmi place, însă, să visez. Să cred că fiecare om este mai mult decât ceea ce crede că este. Să încerce să facă imposibilul, și să reușească.

     Apreciat de 1 persoană

 2. Schopenhauer o definea drept fiind „Absenta durerii.”. Prin urmare starea in care esti cel mai lipsit de dureri, tineretea, atunci esti frumos, o calitate a tinerilor, si … fericit! Caci dupa aceea va sosi trista batrinete, cu toate nevoile si suferintele ei….

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s