Oameni

Două mâini, două picioare, doi ochi, o gură, un nas, cică un creier. Hmm, om..!

Hmm, om?

Ce e omul?

Cred că ar trebui să stabilim de la început faptul că omul este ființa care are abilitatea de a schimba lumea.

Că n-o face, asta-i partea a doua.

Și de ce ar face-o?

Soarta îi e potrivnică, atunci de ce să se zbată? Ce, voi n-ați văzut reclama aia în care „lucrurile bune vin ușor”?!

Îi e suficient să facă prăjituri fără frică.

Io-ț spun, nu blamez.

E mai ușor să te împaci cu ideea și să-ți spui că ești prost, dar e ok, că majoritatea e.

Și io-mi spun că-s proastă. O spun și tare. Mă mai și întreabă lumea de ce, iar eu le răspund zâmbind că așa, în general.

Dar știi ce e diferit la mine?

Eu nu renunț. Și nu accept. Eu știu că pot. Ce vrei? Simt asta!

Eu, și așa proastă, fără vreun talent aparte, fără vreo confirmare divină, fără ceva ieșit din comun, tot am speranța că-n mine zace ceva special.

Și o să merg și până la capătul pământului să aflu ce anume.

P. S: Io-ț spun, io o să schimb lumea. Sau măcar o parte.

Reclame

9 gânduri despre „Oameni”

 1. Un om nu se autoevaluează ca fiind prost decât în momente când eșuează, face o greșeală teribilă sau a căzut în depresie. Ceea ce, sincer, nu pare să fie niciuna dintre ele valabilă în cazul d-tale. Posibil să fie o răbufnire de orgoliu adolescentină în fața cuiva care ți-a refuzat rezultatul muncii din… bucătărie. Adică „prăjitura fără frică”. Firește că fiecare om are ceva special, numai că majoritatea nu este proastă, ci stă cu capul între urechi și nu caută nicioadată „specialul” acela despre care vorbim. Oricum ar fi, este de apreciat faptul că ți-ai propus să schimbi lumea, în condițiile în care omul poate să o facă, dar nu o face… Lucru inexact din puctul meu de vedere, însă după ce ai să mai „acumulezi” ceva ani, la cei care îi ai acum, îți vei schimba opinia și vei vedea că omul schimbă al naibii de mult lumea.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Eu vorbeam aici strict de oamenii care refuză să facă ceva cu viața lor, care cred că ei nu s-au născut speciali așa că nu au niciun motiv să-și valorifice viața. Sintagma „acceptă că-s proști” ascunde în sine o multitudine de lucruri pe care consideră că nu le au iar fără ele viața lor trebuie să fie una obișnuită. Cât despre schimbatul lumii, cine sunt eu să vă contrazic? Poate că omul o schimbă, dar de câte ori în bine? Eu nu știu cât de capabilă sunt în a schimba lumea, dar măcar pe a mea, pe aia să o schimb.

   Apreciază

 2. Si I0′ cred ca un om poate schimba lumea !
  Problema este ca pe Terra, omul original, este o specie din ce în ce mai rara, pe cale de disparitie, înlocuit fiind de surogate, clone genetic modificate, roboti, cerberi superinteligenti, lipsiti de sensibilitate… 🙂
  O seara si o saptamâna sublima, draga iamiulia !

  Apreciat de 1 persoană

 3. Știți cum e, fiecare cu ale sale. Eu asta consider, că un simplu om ar putea schimba lumea doar dacă și ceilalți i se alătură. Discuția aceasta m-a dus cu gândul la un film în care fiecare om trebuia să facă 3 fapte bune în loc să zică mulțumesc și să spună, la rândul lui, același lucru și celorlalți. A fost impresionat cum toate aceste fapte bune s-au întors peste ceva timp la născocitorul acestei tentative.

  Apreciază

  1. Eu cred ca un singur om ar putea schimba lumea, „daca” Dumnezeu i se alatura, chiar „daca” toata lumea i-ar sta împotriva.
   Omul Hristos Isus a schimbat-o radical în urma cu doua milenii, dându-i o noua directie spre evolutia cognitiva, trasând prin sacrificiul sau o noua Cale prin Adevar absolut spre adevarata Viata vesnica, atemporala, însa învatatura Lui a fost doua milenii ocultata de religiile iudeo-crestine, iar prin sec. al VI- lea de catre islam, cei doi poli ai Terrei N si S, care sunt înca de la început într-o continua lupta pentru dominatia constiintelor, având implicatii si influente în toate domeniile, aspectele si dimensiunile perceptiei vietii pe Terra.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s